Permalink issue after WordPress 3.x upgrade

前兩日身痕將個 blog upgrade 到 WordPress 3.2.1,即時賴野!

所有Categories 同 tags 既 content 全部都番去個blog既home page!

我第一時間以為死人Wordpress 將我D categories 同 tags 全部 reset 哂,睇真D又唔係。

跟住好自然會諗一定係我原先既 Tarski theme 出左問題,試過轉過好幾個簡單D既 theme 都一樣出事。

不停 Google search 下發現原真係 WordPress 既問題,而且仲有人已經出左個 Plugin 形式既 hotfix !

安左個 hotfix ,原全正常番!!

但係個 hotfix 只係將我D permalink 轉哂做 WordPress default 既格式,咁即係仲有問題啦!

於是又 Google search 一大輪,總算搵到完美既解決方案 !

詳情我就唔抄了,大家自行參考上面條link 罷啦。

只想補充一樣,當我 reset 左 .htaccess 後, 我發現如果 enable 左 simple tags 呢個 plugin 既話同樣既問題再次出現,所以我已經即時disable 左。